Karin19

KARIN DE JONG

Ik ben een enthousiaste creatieve aanpakker! Mijn naam is Karin de Jong (1992) en woon op een prachtige plek in Oldeholtpade. Heerlijk tussen de weilanden, waar de schapen van mijn vriend rondlopen. Het hele jaar door mag ik dus genieten van een prachtig uitzicht. Een plek waar ik rustig word en bij kan komen van datgene wat ik dan ook beleefd heb.

Kleine Karin

Als jong kind was ik altijd erg vrolijk, gezellig en onbezorgd. Rond mijn negende kwam er een omslagpunt. Ik werd vaker verdrietig, kroop in mezelf en wist soms niet zo goed wat ik er mee moest. Dat stukje hoort bij deze leeftijd, maar dat wist ik toen nog niet. Veranderingen, waar ik vroeger al moeite mee had, leidde steeds vaker tot woedeaanvallen. Ook wanneer mij iets niet lukte, was dat reden voor boosheid. Hoe ouder ik werd hoe gekker ik me voelde. Het was alsof ik niet begrepen werd. Hoe hard iedereen om mij heen ook zijn/haar best deed om dat juist wel te doen. Die woedeaanvallen waren alleen thuis zichtbaar, voor de rest van de wereld kon ik alles goed verbloemen. Wat een voorbeeldig kind was ik. Ik kon goed ‘leren’, maakte keurig mijn huiswerk en was lekker makkelijk in de klas. Ik was niet heel aanwezig en had ook gewoon sociaal contact. Maar toch, zodra ik thuis met school bezig ging dan moest ik (van mezelf) alles al kennen en weten bij het leren en maken. Ik kreeg meerdere keren het advies VWO. Dat wilde ik absoluut niet. Heel veel mensen vonden dat vreemd. Want je gaat toch doen wat je aan zou kunnen? Ik had alles in mijn hoofd al bedacht zoals het zou moeten gaan, liep dat anders werd ik óf boos of ik spaarde de boosheid op en dat kwam er dus later alsnog uit. Nouja, ook die boosheid zou ik zelf wel op kunnen lossen. Dacht ik…

Leerproces

Dus na de Havo doorgeleerd en na een gestrande opleiding en een gestrand au-pair avontuur met nieuwe energie aan de PABO begonnen. Dat ging niet vanzelf maar ondertussen ben ik alweer een tijdje een afgestudeerd juf en heb wat jaren voor een vaste groep gestaan of langere tijd ingevallen. Veel geleerd, maar ik liep tegen mezelf aan. Ik was kapot na een dag werken, het raakte me dat ik niet alle tijd had voor de kinderen en tegelijkertijd irriteerde de ‘aandachtvragers’ mij. Mijn energie raakte steeds verder op en opladen wilde niet meer. Ik had dus twee keuzes, doorgaan of stoppen. Doorgaan zou betekenen dat stoppen uiteindelijk ook zou moeten. En aangezien ik alles zelf moet oplossen werd het stoppen. Een loopbaantraject gevolgd en ondertussen gaan orderpicken. Wat wilde ik nou echt? Ik wilde kinderen/jongeren verder helpen met hun moeilijkheden en daarnaast wilde ik ook het liefste buiten bezig zijn en/of mijn creativiteit kwijt kunnen. Na wat onderzoek kwam ik een opleiding tot kindercoach tegen en dit voelde eigenlijk meteen goed. Ik heb mij op dat moment meteen aangemeld, al wist ik toen nog niet wat ik daar precies mee zou gaan doen. Het voelde alsof alles puzzelstukjes op z’n plek vielen. Ik wilde een eigen praktijk! Waar klasgenoten op zoek gingen naar hun specialisme. Was deze voor mij wel meteen duidelijk (dacht ik). Ik wilde én moest de boerderij inzetten. En zo is ook de naam Beestkracht tot stand gekomen.

Nou dan kon nu het echte werk beginnen. Niet ingecalculeerd dat ik mezelf nogmaals tegen zou komen. Als ondernemer verdien je natuurlijk niet meteen voldoende om te leven. Ik had behoefte aan meer uitdaging dan het orderpicken en ging nogmaals het onderwijs in. En tadaa! Daar waren de klachten weer. Terwijl ik nu met een hele andere blik en intentie in het vak stond en geen administratieve werkzaamheden had. Teveel prikkels voor mij, teveel vragen, te veel frustratie. Nu zou ik het niet zover laten komen en ben naar de dokter gegaan. Ook omdat ik en een aantal mensen om mij heen het vermoeden hadden en ondertussen is de diagnose autisme gesteld. Voor mij zorgt dat voor zoveel duidelijkheid… Want daar kwamen mijn struikelblokken en talenten vandaan. Ik ben ondertussen begonnen als individueel begeleider. Focus op één persoon, niet teveel vragen en mogelijkheid om te genieten van groei en natuurlijk mijn praktijk.

Beestkracht

Ik weet als geen ander hoe het is om een voorbeeldig kind te zijn maar met woedeaanvallen thuis. Ik heb gezien hoeveel mijn ouders daarmee geworsteld hebben, want zij wilden mij dolgraag begeleiden. Mijn missie is dus om elk kind op een gezonde manier zijn/haar woede, verdriet kan uiten en grenzen kan aangeven. En ouders hun eigen mogelijkheden te laten ontdekken om hun kind te begrijpen en te begeleiden om met emoties en prikkels om te gaan. De dieren kunnen daar heel mooi mee helpen. Er zijn verschillende dieren die helpen bij het coachen. En elk dier heeft zijn/haar eigen verhaal en kwaliteiten. Het is maar net wat bij de situatie past.

Bibi & Boef (de konijnen)

Henkie, Pietertje & donder (de schapen)

Camille, Vannessa & Harrie (de pony’s)

Daarnaast maak ik gebruik van de omgeving en heb ik een mooie praktijk aan huis.

Natuurlijk blijf ik mij ontwikkelen en ga regelmatig naar een training of bijeenkomst. Ik weet veel m.b.t. de sociaal-emotionele ontwikkeling van een kind en kan door mijn ervaring als juf ook helpen bij de cognitieve ontwikkeling. Voor mij staat proces op nummer 1. Het ‘leren leren’. Naast de dieren heb ik mooie manieren en methodes die verhelderend werken.

  • Het krachtdierenspel
  • Ik ben 9 (training gevolgd bij Bauke Borsboom)
  • Alles in de macht met Beestkracht (alleen voor ouders)
  • Groepsgeluk (systematisch werken in groepen, training gevolgd bij ‘Désirée Farro- Joossen) In de toekomst hoop ik deze methode ook door te mogen geven aan leerkrachten, zodat zij alle kinderen een stem geven en alles wat er in een groep is beter zichtbaar te laten worden.

Je mag mij natuurlijk ook altijd benaderen als je vragen of ideeën hebt!

Mail naar [email protected] of bel/app 0616092837.

DIENSTEN

COACHING

HUISWERKCOACHING

ALLES IN DE MACHT MET BEESTKRACHT

WANDELEN

SPEEL- EN ONTMOETMIDDAG

workshop 'ik ben 9'
voor ouders en kinderen

ouderavonden

workshop 'Krachtdieren'