Karin19

KARIN DE JONG

Ik was juf. Ik genoot en zag van de meest grote fouten de humor in. Zo heeft er een keer een hal blank gestaan door een van de kinderen. Dachten de kinderen en ik dat er één in de kleedkamer had geplast (wat later ranja bleek te zijn). En ik maakte heel wat wissels van kinderen mee. Ik vond alles geweldig.

Totdat ik voor langere tijd een klas kreeg,… waar ik behoorlijk op de proef werd gesteld. Ondanks alle collega’s en ouders die mij complimenteerden voor het feit dat ik het – in tegenstelling tot al mijn voorgangers – zo lang volhield, miste ik iets. Voelde het alsof ik niet 100% kon geven. Er vielen heel wat tranen, en aan het einde van het schooljaar was echt ál mijn energie op. Ik kreeg nieuwe klassen, waar ik kinderen zag groeien en kinderen en ouders die het fijn vonden dat ik er was. Maar mijn gevoel bleef… en dat anderhalf jaar lang. Totdat ik brak en de keus moest maken. Door totdat ik erbij neer val, of stoppen. Met pijn in mijn hart en zonder toekomstbeeld verliet ik het onderwijs.

Langzaamaan kreeg ik weer energie en ontdekte ik, dankzij een loopbaantraject, wat ik leuk vond en wat mijn kwaliteiten zijn. Aan de hand daarvan ging ik op zoek en stuitte ik op een opleiding voor kindercoach. Ik wist gelijk dat ik deze opleiding moest doen! Tijdens de opleiding werd ik aan het werk gezet, niet alleen voor de toekomst maar ook met mijn innerlijk kind…

Als klein meisje was ik vrolijk, deed wat ik wilde en ging pas samen spelen als het echt vertrouwd was. Toen ik wat ouder werd, ging dat allemaal wat makkelijker en had ik een klas vol vriendinnen! Ik was vrij stil in de klas maar als er ergens hulp nodig was, dan stond ik er. Ik deed trouwens veel op gevoel. Wat goed voelde dat deed ik en wat niet goed voelde niet. Ik kon en kan dan ook slecht tegen onrecht. Wel was ik vrij onhandig. Zo kunnen al mijn klasgenoten mij waarschijnlijk herinneren als ‘dat meisje dat altijd viel’ of ‘dat meisje dat altijd onder de inkt zat’. Maar nog niet echt iets opvallends toch?!

Toen ik een jaar of negen was leerde ik eenzaamheid kennen. Maar dat niet alleen, ik voelde me vaak onbegrepen. Waarom deden mensen soms niet wat ze zeiden? Waarom konden anderen zo hard liegen? Wat maakte het uit hoe een ander er uitzag? Als papa en mama ruzie hadden, dacht ik dat het aan mij lag. Hoe ouder ik werd… hoe moeilijker ik deze dingen vond. Ondanks dat ik niets deed wat niet goed voelde en ik niet beïnvloedbaar was, voelde ik me steeds eenzamer. Het gevoel anders te zijn, het gevoel van niet begrepen worden en teveel druk en prikkels zorgden voor woedeaanvallen thuis. Ik kon dan om de kleinste dingen ontploffen… Ik zag mijn ouders worstelen met het feit dat ik dat deed ondanks alle liefdevolle pogingen om mij te begrijpen en de ontploffingen te voorkomen.

Pas in mijn volwassen leven, nadat ik de kindercoachopleiding afrondde, kwam de diagnose: Ik ben autist. Voor mij vallen nu eindelijk de puzzelstukken op de juiste plek, en ik weet nu dat ik niet gek ben. Dat stuk heeft er bij mij voor gezorgd dat ik meer controle heb over mijn gevoel en minder last heb van overprikkeling. Ik weet nu waarom een carrière als juf (met heel veel kinderen die allemaal aandacht verdienen) voor mij niet is weggelegd. Maar dat het mijn kwaliteit is om me op de individu te richten en me daar volledig op te focussen. Details passen beter bij mij.

Ik weet precies hoe het is om als kind het gevoel te hebben niet begrepen te worden of anders te zijn. Ik gun het alle kinderen om het anders zijn juist te waarderen, het als talent te kunnen zien. En daarnaast gun ik het elk kind zich uit te spreken over wat zijn daadwerkelijke gevoelens zijn en daarin een gevoel van begrip te krijgen. Zodat zij de volledige durf hebben om te doen en laten wat ze willen. Te vertrouwen op zichzelf en op hun gevoel. En dat is de basis van mijn kindercoachpraktijk Beestkracht.


Ik woon samen met mijn vriend tussen de weilanden waar de schapen van mijn vriend rondlopen. Daarnaast hebben we nog veel meer dieren. ‘Beestkracht’ bevindt zich ook op de boerderij. Dieren hebben mij altijd erg geholpen en doen dit nog steeds op moeilijke momenten. Ik ben er dan ook van overtuigd dat dieren een waardevolle toevoeging zijn voor het coachen. Daarnaast gebruik ik mijn creativiteit en mijn passie voor het buiten zijn.


Omdat ik wispelturig ben en van afwisseling houd, combineer ik dit met werk als nagelstyliste. Een bijzondere maar perfecte combinatie! Een beetje zoals iedereen dus, bijzonder maar perfect! Wil jij dit gevoel ook van binnen (of dus van buiten) neem dan gauw contact op!

 

Mail naar [email protected] of bel/app 0616092837.

DIENSTEN

COACHING

WORKSHOP

Contact

Telefoon: 06 16092837
Email : [email protected]
KvK: 74088440
BTW: opvraagbaar
Vinkegavaartweg 2
8474EB Oldeholtpade